Vepřové maso s houbami

Potřebujeme: 

500 g vepřového masa ( plec nebo kýta )

250 g hub, nejlépe směs

1 ks větší cibule

1 lžíci mleté papriky

olej, nebo sádlo

pepř mletý, sůl, kmín mletý,

1/2 l vývaru

hladkou mouku na zaprášení

Postup: Najemno nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova, přidáme maso nakrájené na kostičky, zprudka osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme papriku, trochu podlijeme vývarem a dusíme doměkka, občas podlijeme.

Mezitím si nakrájíme houby na plátky, na cibulce podusíme, osolíme, okmínujeme, opepříme jako na smaženici a dusíme do měkka.

Když je maso měkké, vysmahnuté, tak ho zaprášíme moukou, přidáme houby, zalijeme zbytkem vývaru a ještě krátce povaříme.