Májovky na smetaně

Potřebujeme:

20 dkg čerstvých májovek

3 dkg másla

1 lžíci oleje

1 menší cibuli

1 lžíci hladké mouky

trochu citronové šťávy

1/2 L základní omáčky, nebo vývaru

sůl, pepř

smetanu

Postup:

Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky, cibulku nakrájíme najemno, krátce osmahneme na oleji,

přidáme nakrájené houby, pokapeme citronovou šťávou a asi 20 minut podusíme.

V kastrolu si na másle zhotovíme světlou jíšku, pomalu přiléváme vychladlou základní omáčku nebo vývar,

rozmícháme do hladka a dolijeme zbytek.

Přidáme podušené houby, osolíme, opepříme dle chuti a ještě 5 minut povaříme, omáčku zjemníme 1/16 L smetany, už nevaříme.

Příloha: kynutý knedlík

Přeji dobrou chuť.