Májovky na smetaně
Potřebujeme:
20 dkg čerstvých májovek
3 dkg másla
1 lžíci oleje
1 menší cibuli
1 lžíci hladké mouky
trochu citronové šťávy
1/2 L základní omáčky, nebo vývaru
sůl, pepř
smetanu
Postup:
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky, cibulku nakrájíme najemno, krátce osmahneme na oleji,
přidáme nakrájené houby, pokapeme citronovou šťávou a asi 20 minut podusíme.
V kastrolu si na másle zhotovíme světlou jíšku, pomalu přiléváme vychladlou základní omáčku nebo vývar,
rozmícháme do hladka a dolijeme zbytek.
Přidáme podušené houby, osolíme, opepříme dle chuti a ještě 5 minut povaříme, omáčku zjemníme 1/16 L smetany, už nevaříme.
Příloha: kynutý knedlík
Přeji dobrou chuť.